Aardlek Modelo62

Datum
20 oktober 2013
Tijd
16:00 - 17:00
Soort
Events

Modelo62

From Hugo Morales Murguía:

– Tonewood (for five string instruments plus pulse generator)

– Trio for disposable reeds

– Mechanical Tension

and then his influences:

– Landschap met rode wolk – Gilius Van Bergeijk, for chamber ensemble

– Music for Snare Drum, Pure Wave Oscillator and One or More Reflective Surfaces – Alvin Lucier

geluid (s) constructie– het programma is samengesteld rondom de muziek van Hugo Morales Murguía, een jonge Mexicaanse componist die studeerde, woont en werkt in Nederland. Hij is van groot belang voor Ensemble Modelo62:

Gemma Tripiana Muñoz – flutes /Jorge López García / Enric Sans y Morera – clarinets /Justin Christensen – trumpet /Elliot Simpson / Santiago Lascurain – guitar/Teodora Stepan?i? – piano/
Klára Andrlová – percussion/Rebecca Huber / Erika Bordon – violin /Jan Willem Troost – cello /Vasilis Stefanopoulos – double bass /Ezequiel Menalled – conductor /Alex Sigman – artistic advisor

Een groep van elf muzikanten die afkomstig is uit negen verschillende landen. Ensemble Modelo62 is een uitzonderlijk internationale ensemble. Barstend van enthousiasme, muzikanten die gretig in contact treden met de conceptuele en sonic kant van gecomponeerde muziek en composities met energieke optredens tot leven brengen. Opmerkelijk is de openheid die de muzikanten geven om te experimenteren met nieuwe technieken in een aantal muzikale stijlen. Modelo62 combineert ambitieuze programmering met een hoog niveau van virtuositeit.

Niet alleen houdt het publiek van Modelo62, maar ook componisten staan in de rij om te werken met dit toegewijde ensemble. Ensemble Modelo62 neemt risico’s door de ontwikkeling van nieuw werk en talent, met een nadruk op het combineren van jonge aankomende componisten met gevestigde namen en opnamen uit eerdere generaties.