Aardlek concert. Uitvoerenden, Linda Speulman(fluit),Louise Berendsen (fluit),Alie Kruisselbrink (piano)

Datum
19 mei 2013
Tijd
16:00 - 17:00
Soort
Events

Fluitiste Linda Speulman (1990) studeert momenteel aan het ArtEZ conservatorium bij Gudrun Bourel, solofluitiste van ‘Het Limburgs Symfonie Orkest’ én piccoloïste van ‘Het Gelders Orkest’. De fluit daagt haar uit de volle breedte van het repertoire te onderzoeken, zowel kamermuziek, orkestrepertoire als solostukken. In de zomer van 2012 speelde Linda in het ‘Nationaal Jeugd Orkest’ (NJO) waar ze o.a. meespeelde in Romeo et Juliet van Prokofiev. Zij volgde masterclasses bij toonaangevende meesterfluitisten William Bennett, Emily Beynon en Ian Clarke. Linda vormt een vast duo met pianiste Gan Sun met wie zij regelmatig optreed. In januari 2013 heeft zij succesvol auditie gedaan voor stageplekken bij ‘Het Gelders Orkest’ en ‘Het Nederlands Symfonieorkest’. In juni zal Linda haar Bachelor opleiding afronden, hierna zal zij beginnen aan een tweejarige Masterstudie aan de Royal Academy of Music in Londen bij William Bennett.
Linda bespeelt een Brannenfluit

Louise Berendsen groeide op in een muzikaal gezin, als de jongste van zes. Elke ochtend werd ze wakker van haar vader die op de piano speelde. Ze herinnert zich ook de vele avonden waarin Mahlers Symfonieën luid door het huis heen schalden. Op haar tiende begon ze met fluitles, haar eerste docent was haar buurman Peter Liebregt.
Na een concert van Harrie Starreveld was ze zo geraakt dat ze besloot van de universiteit over te stappen naar de muziek. Ze studeert sinds 2009 fluit en piccolo bij Gudrun Bourel aan het ArtEZ conservatorium en verwacht af te studeren in juni. Ter voorbereiding voor haar toelatingsexamen volgde ze lessen bij Harrie Starreveld. Daarnaast volgde ze Masterclasses van Peter Verhoyen, Michael Faust, William Bennett en Aldo Baerten.
Tijdens haar studie ontdekte Louise dat ze veel plezier had in lesgeven.. Ze begon daarom haar eigen lespraktijk. Louise is getrouwd en woont en werkt in Groningen.

Alie Kruisselbrink studeerde piano aan het Stedelijk Conservatorium te Zwolle bij Thom Bollen en Rinus Groot, alwaar zij in 1983 haar B-diploma behaalde. Twee jaar later haalde ze haar diploma uitvoerend musicus en in 1986 haar aantekeningen begeleiden en kamermuziek. Ze volgde diverse cursussen bij o.a. Rudolf Jansen, Daniël Wayenberg, Ruud v.d. Meer en Meinard Kraak.

In de regio is Alie Kruisselbrink regelmatig te horen als begeleidster van zowel blazers, zangers als strijkers. Als correpetitor is zij sinds 2003 verbonden aan het ArtEZ conservatorium te Zwolle.
Programma

Sergei Prokofiev 1891-1953–Sonate voor fluit en piano in D groot, opus 94 1942/43

Fluit: Louise Berendsen
Piano: Alie Kruisselbrink

Sonate – Gary Schocker: 3e deel: Triste:

Piccolo: Louise Berendsen

Piano: Alie Kruisselbrink

Carl Nielsen – Fluitconcert: 1e deel : Allegro moderato

Fluit: Linda Speulman

Piano: Alie Kruisselbrink

Charles Marie-Widor – Suite:

Fluit: Linda Speulman

Piano: Alie Kruisselbrink

Sigfrid Karg-Elert – Chaconne:

Fluit: Linda Speulman