2D

2D

Datum
2 mrt t/m 1 jun 2020
Soort
Expo

Vanaf zaterdag 7 maart is in ACEC de tentoonstelling 2D te zien, met werk van beeldend kunstenaars Art van Triest, Danny Foolen, Esther Hoogendijk, Felipe van Laar en Marjolein Witte.

Wat gebeurt al als je kunstenaars die normaliter 3D-werk maken, vraagt om iets te maken voor ‘aan de muur’?

Dit is de uitdaging die Art van Triest, die de tentoonstelling samenstelde, hemzelf en vier andere kunstenaars voorlegde: kunst te maken die niet meer dan 30cm van de muur af mag komen. Foolen, Hoogendijk, Van Laar en Witte gingen deze uitdaging aan voor deze expositie in ACEC Apeldoorn.

“ACEC is een plek die vraagt om plat werk. Zodoende was ik benieuwd wat er zou gebeuren als je een aantal kunstenaars die hoofdzakelijk driedimensionaal werken, iets laat bouwen wat uitgesproken 2D is,” zo licht Van Triest zijn insteek toe. “Doordat de samenhangende factor niet op inhoud gebaseerd is, krijg je een heel andere dynamiek in de samenstelling van de expositie. Er is ruimte om dingen te laten ontwikkelen. De samenhang tussen de werken ontstaan vanzelf. Het gevaar wanneer je werken uitzoekt op basis van een gemeenschappelijk thema, is dat je feitelijk een stripverhaal creëert met kunst. Dat wilde ik voorkomen.”

Art van Triest

Danny Foolen

Esther Hoogendijk

Felipe van Laar

Marjolein Witte