Kunstroute met live art viert eerste lustrum

Kunstroute met live art viert eerste lustrum

Datum
3 april 2016
Tijd
13:00 - 17:00
Soort
Events

Zondag  3 maart is de kunstroute, ACEC is een van de deelnemende partijen.


De Kunstroute, ook wel bekend als Live Art Apeldoorn, krijgt dankzij Apeldoorn Direct een vervolg. Het eerste lustrum van de Kunstroute heeft plaats op (koop)zondag 3 april. In totaal kunnen liefhebbers van kunst een bezoek brengen aan 21 verschillende locaties in de binnenstad. En dat is een record.

Het evenement waaraan ruim dertig Apeldoornse kunstenaars hun medewerking verlenen onderscheidt zich van soortgelijke routes. Alle deelnemende kunstenaars zijn immers aan het werk. Worden ze door het publiek aangesproken, dan leggen ze hun penseel, beitel, potlood of fotocamera graag even weg om met belangstellenden over hun werk in gesprek te gaan. Epicentrum van de Kunstroute is ACEC aan de Roggestraat. Daar is in ieder geval de schilder Gustave Nouel (zie foto) aanwezig om tegen een kleine vergoeding mensen te portretteren. Ook beeldhouwer Mariette Blauw is er aan het werk.,CODA accommodeert het kinderprogramma. In de jeugdbibliotheek zijn de kunstenaars Astrid Ufkes en Lia van de Burgt aanwezig om kinderen te begeleiden bij het maken van kijkdozen.

Horeca is te vinden in de noordelijke Hoofdstraat (’t Cafeetje van Marja), Deventerstraat (Salon1813) en Stationsstraat (Heerlijk Lokaal). De exploitanten zorgen zelf voor muziek, een expositie of een actieve kunstenaar. Deelnemers met een (verstandelijke) beperking schilderen, tekenen of kleien in De Klup aan de Mariastraat en in Het Atelier van de Passarel tegenover de museumingang van CODA. Ook kunsthandel Van der Schaar (Beekpark) doet mee, evenals de goudsmeden Lara Kassenaar (Beekpark) en Remy Verzantvoort (Stationsstraat), de straat waar zich de meeste galeries bevinden. Aan de zuidkant van de wandelroute ligt in het stationsgebouw de galerie van Jack Liemburg, niet ver van Hertzberger Art Parc in het voormalige gebouw van Centraal Beheer waar diverse kunstenaars voor een speciale sfeer zorgen.

Binnenkort liggen folders met de route gereed aan de balies van CODA, ACEC en bij een aantal deelnemers. Alle locaties zijn te herkennen aan een poster. De aanvang op 3 april is om 13 uur, rondom, 17 uur sluiten de galeries, kunstruimtes, cafés, en galeries. De reacties van de deelnemende kunstenaars zijn enthousiast. ,,Niet eerder heb ik het in de winkel zo druk gehad als vorig jaar tijdens mijn eerste Kunstroute’’, aldus goudsmid Remy Verzantvoort aan de Stationsstraat vlakbij het marktplein. Hij is te vinden in zijn atelier die de winkel van de werkruimte scheidt.

Rest nog de aanwezigheid van galerie H10a te vermelden die na een verhuizing van de Christiaan Geurtsweg naar het hart van het Cultuurkwartier aan de Vosselmanstraat deze keer uiteraard op de route is opgenomen. Net als Galerie Zaay! aan de Asselsestraat waar een kunstcollectief voor de nodige reuring zorgt.