Close to Earth

Close to Earth

Datum
19 okt t/m 24 nov 2024
Locatie
ACEC Salon
Soort
Expo

In de ACEC Salon zie je van 19 oktober t/m 24 november de duotentoonstelling ‘Close to Earth’, waarin de Duitse kunstenaars Sibylle Eimermacher en Annegret Kellner de krachten bundelen voor een expositie waarin organische en minerale materie centraal staan.Close to Earth’ opent tegelijkertijd met expositie Lying in a Bed of Surrounding Matter op zondag 20 oktober om 14.00u.

‘Close to Earth’ is een duotentoonstelling van de Duitse kunstenaars Sibylle Eimermacher en Annegret Kellner. Ze ontmoetten elkaar tijdens hun masterstudies in Nederland. Nadat hun artistieke ontwikkelingen hun eigen weg volgden, kruisen hun paden opnieuw in de setting van deze tentoonstelling.

In ‘Close to Earth’ komen organische en minerale materie, destructieve en scheppende processen, schijnbaar levenloze materie en bezieling samen. Planten veranderen in fantomen en stenen beginnen te zingen in de ACEC Salon dankzij Eimermacher en Kellner.

Over Sibylle Eimermacher

Sibylle Eimermacher is geboren in 1979 in Münster, Duitsland, en woont nu al meer dan twintig jaar in Nederland. Met een MFA van het Frank Mohr Instituut in Groningen en een BFA van de AKI Academie voor Kunst & Vormgeving in Enschede, werkt ze op het gebied van beeldhouwkunst, fotografie, video, performance, sound en kunstenaarsboeken.

Over Annegret Kellner

De eveneens Duitse kunstenaar Annegret Kellner, woonachtig in Amsterdam, rondde haar artistieke opleidingen in Groningen aan het Frank Mohr Institute en Academie Minerva af.  Zij is bekend om haar tragikomische foto’s en sculpturen van benauwde kamerplanten, die schijnheilige menselijke ethiek weerspiegelen. Haar werken zijn in talrijke Nederlandse collecties opgenomen.