SHOWCASE II

SHOWCASE II

Van 19 oktober tot en met 8 december 2019 is in ACEC ‘SHOWCASE II’ te zien geweest, de tweede van een reeks tentoonstellingen over kunst in de openbare ruimte. Showcase I ging over kunst voor de spelende mens, Showcase II gaat over kunst en landschap. 

ACEC wil ervoor zorgen dat de omgeving verrijkt wordt met kunstwerken, die stad, wijk, dorp en ommeland mooier, interessanter en verrassender maken. Het activiteiten-programma van ACEC zal zich daarom meer gaan richten op de combinatie kunst, groen en landschap, met inspiratie, debat, kennisdeling, en voorstellen voor gemeentelijke kunstopdrachten.

De tentoonstelling SHOWCASE II bestaat uit ruimtelijk werk van kunstenaar Paul de Kort, die daarnaast de kunstenaars Bram Kuijpers, Birthe Leemeijer, Herman de Vries, Jeroen van Westen en Anne Ausloos uitkoos om hieraan deel te nemen.

Paul de Kort licht zijn keuze als volgt toe: ‘De materialen en de verhalen die het landschap biedt zijn voor deze kunstenaars ‘grondstof’ voor hun kunst. Het landschap is een onlosmakelijk onderdeel van de kunstwerken, de kunstwerken zijn onbestaanbaar zonder het landschap. Wat de vijf kunstenaars bindt is hun respect en ontzag voor het landschap.

Lees meer