VERVALLEN ivm overlijden dochter Paul Blokhuis

VERVALLEN ivm overlijden dochter Paul Blokhuis

Datum
2 maart 2018
Tijd
16:00 - 19:00
Soort
Events

Omroep Gelderland toert 6 weken lang door de hele provincie langs dorpen en steden in een grote rood/paarse verkiezingsbus. De bus is omgebouwd tot (kijk)radiostudio. Lokale omroepen verzorgen uitzendingen die in het teken staan van de komende gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart.

Elke vrijdag verzorgt Omroep Gelderland het live radio en tv programma ‘Gld Stemt’ over de verkiezingen op locatie. Vrijdag 2 maart staat de bus bij ACEC in Apeldoorn.

Live televisie-uitzending
Omroep Gelderland maakt op 6 vrijdagen zelf locatie-uitzendingen verspreid over de provincie. Op vrijdag 2 maart zendt de Omroep live uit bij ACEC in Apeldoorn. Het programma wordt gepresenteerd door Inge de Jager met als vaste commentator Wouke van Scherrenburg. De uitzending is live van 17.15 tot 17.50 uur (wordt elk uur herhaald).

Radio Gelderland zendt van 16.00 tot 19.00 uur het programma Gldstemt uit, vanuit de bus die vlakbij het ACEC geparkeerd staat. Het programma wordt gepresenteerd door Irene ten Voorde en Maarten Hagelstein.

Op de website www.Gldstemt.nl staat het complete toerschema van de verkiezingsbus.
Op de verkiezingsdag verzorgt Omroep Gelderland een programma over de uitslagen.

Discussies en debat
Op andere dagen van de week trekt de bus langs dorpen en steden in Gelderland. Vanuit de bus worden gevarieerde radio-uitzendingen gemaakt door lokale omroepen; politieke strijd, reportages, discussies en debat. Elke lokale omroep brengt een inhoudelijk programma over issues die spelen, zodat inwoners goed geïnformeerd hun stem kunnen uitbrengen op 21 maart. Het is een uniek samenwerkingsproject tussen de regionale omroep en 33 lokale omroepen. De uitzendingen van de lokale omroepen zijn te beluisteren op hun eigen kanaal en via de website www.gldstemt.nl.