Connecting The Dots

Connecting The Dots

Datum
20 november 2021 t/m 9 januari 2022
Locatie
ACEC Café
Soort
Expo

Fotowerken van Juan Carlos Villarroël

Vanaf 20 november t/m 9 januari is in ACEC de tentoonstelling Connecting The Dots te zien van Juan Carlos Villarroël. Het is de eerste keer dat er zo’n grote expositie van de in Apeldoorn woonachtige fotograaf in ACEC te zien is.

Connecting The Dots is een bijzondere tentoonstelling met monumentaal werk, in een kenmerkende artistieke beeldtaal die Carlos door de jaren heen ontwikkeld en verfijnd heeft. De fotograaf legt in de expositie impliciet verbanden tussen verschillende autobiografische momenten, vastgelegd in sfeervolle, monumentale portretten. 

De werkwijze van Carlos combineert een eerste concept, een uitgekiende technische voorbereiding en een intuïtieve flow die ontstaat in het moment van de fotoshoot. Zijn werk is beknopt, bondig, kort en bovenal krachtig van stijl, met een onverklaarbare ‘coolness’ waar lastig de vinger op te leggen valt. De uitingskracht van het werk van Carlos is impliciet, het werk schreeuwt niet, maar desalniettemin – of juist daarom – is het prachtig indringend. 

Zijn werk daagt de bezoeker uit om uit zijn comfortzone te stappen en naar de wereld te kijken met nieuwe ogen.

Opening

De officiële opening van de exposities Connecting The Dots en Under The Surface vindt plaats op zaterdag 20 november om 16.00u. Aansluitend op de opening is het mogelijk om in ACEC te dineren (Italiaans pastabuffet). Dit kost €13,50 p.p. Aanmelden voor het diner kan tot uiterlijk donderdag 18 november 17.00u door een mailtje te sturen naar jasper@acec.nl. Vol is vol!